top of page

Стартує проект «Літній калейдоскоп» - безкоштовні екскурсії містом!


Приємна новина для любителів прогулянок історичними місцями. Запрошуємо киян та гостей столиці України відвідати безкоштовні екскурсії містом!

Даний проект діятиме в рамках Історико-Краєзнавчого Клубу «Витоки». Організатори проекту – Туристично-інформаційні центри Tourinfo, ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» та ГС «Національна організація роздрібної торгівлі», за підтримки Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.

Розклад екскурсій:

30 липня

11.00 «Древній Київ» або «Звідки все почалось»

Київ - одне з найстаріших слов'янських міст, столиця Київської Русі. Ви дізнаєтесь, звідки почалася історія нашої держави, порините у спогади століть, побачите Київ старовинний і сучасний.

Маршрут екскурсії: Софійська пл. - Михайлівська пл. - Володимирська гірка - вул. Десятинна - вул. Володимирська - Старокиївська гора

Об’єкти: Софіївський собор, пам’ятник Б.Хмельницькому, Михайлівський собор, Андріївська церква, пам’ятник Проні Прокопівні і Свириду Петровичу Голохвастову, язичницьке капище, Десятинна церква, Липа.

Початок екскурсії від Tourinfo на Софіївській площі (вул.Володимирська, 24).

15.00 «А без Подолу Київ неможливий» або «Вулицями Подолу»

Поділ – найдавніший історичний район Києва, розташований у долині Дніпра поблизу гір Старокиївської, Замкової, Щекавиці і Хоревиці. Про древність цієї частини Києва розповідають численні археологічні розкопки. Відомості про Поділ містять давні літописи, наприклад, відоме всім „Слово о полку Ігоревім”.

Маршрут екскурсії: Контрактова пл. - вул. Сагайдачного - Поштова пл.

Об’єкти: Києво-Могилянська Академія, пам’ятник Г.Сковороди, Контрактовий будинок, Гостинний Двір, Фонтан «Самсон», Церква Богородиці Пирогощі, пам’ятник П.Сагайдачному, садиба Балабух, Церква Різдва Христового, Поштова станція.

Місце початку екскурсії - Tourinfo на Контрактовій площі, 4

27 серпня

11.00 «Крізь століття: Нескорені. Ретроспектива з часів Київської Русі до Євромайдану»

Мета нашої подорожі - пізнати дух Києва, нашого стародавнього міста, зрозуміти, чому Євромайдан вистояв в непокірних душах українців. Для цього ми зробимо «подорож у часі» від далекого минулого до подій останніх місяців, що потрясли Україну і сколихнули світ. Подій, які безсумнівно увійдуть до підручників сучасної історії.

Маршрут екскурсії: Європейська площа, Майдан, Михайлівська площа, Софійська площа, Золоті ворота.

Місце початку екскурсії – Tourinfo на Майдані Незалежності (біля вул.Хрещатик, 7/11)

15.00 «Володимирська гірка»

Ось уже більше ніж півтора сторіччя Володимирська гірка вважається найбільш затишним і чарівним місцем Києва. Це прекрасний парк, зелений і спокійний, в якому так приємно провести кілька годин вихідного дня. І сьогодні, і в колишні часи кияни та гості міста приходять сюди, щоб відпочити тілом і духовно насолодитися прогулянкою. Володимирська гірка славиться своїми незвичайно красивими пейзажами і яскравими панорамами.

Особлива заслуга цього - розташування парку: місцевість, яка, завдяки великій кількості зелені, швидше нагадує ліс, ніж парк, знаходиться в самому центрі мегаполісу.

Будучи пам'яткою природи, в той же час, Володимирська гірка в Києві - це важливий пам'ятник історії і культури, місце з власною долею і цікавим минулим.

Володимирська гірка має дуже сильну позитивну ауру. Люди вірять, що вона здатна навіть впливати на наші почуття. Нібито закохані, вимовляючи слова любові один одному біля пам'ятника князю Володимиру, обов'язково будуть разом. Правда це чи фантазія - сказати складно. Але з упевненістю можна стверджувати, що прогулянка по Володимирській гірці принесе величезне задоволення всім, і не тільки закоханим.

Маршрут екскурсії: Володимирська гірка - Михайлівська площа.

Місце початку екскурсії – Tourinfo на вул. Трьохсвятительська, 8-а (Михайлівська площа)

Мови проведення екскурсій: українська або російська.

Для відвідування екскурсії необхідно зареєструватися, тобто зарезервувати місце в групі на конкретну екскурсію, дату та час. Це можливо зробити двома способами:

  1. Самостійно за посиланням: https://goo.gl/a4DjZF

  2. За допомогою консультанта «TourInfo»: реєстрація проводиться в будь-якому Туристично-інформаційному центрі за адресами:

Андріївський узвіз, 38 (Андріївська церква)

вул. Хмельницького, 2/38 (ЦУМ)

вул. Хрещатик, 29/1 (Бесарабська площа)

вул. Володимирська, 24 (Софіївська площа)

Контрактова площа, 4 (напроти Могилянки)

вул. Лаврська, 23-27 (Лавра)

вул. Мазепи, 1 (М.Арсенальна)

вул. Трьохсвятительська, 8-а (Михайлівська площа)

вул. Рогнідинська (Палац спорту)

вул. Спаська, 3/7 (М.Контрактова площа)

вул. Хмельницького, 8/16

вул. Хрещатик, 7/11 (Майдан Незалежності)

вул. Хрещатик, 19 (М.Хрещатик)

пр-т Перемоги, 2 (Цирк)

бульвар Шевченко, 20 (Володимирський собор)

Довідка: 18 квітня 2017 року в офісі Громадської спілки «Національна організація роздрібної торгівлі» (НОРТ) підписано важливу чотирьохсторонню Угоду про співробітництво між Кафедрою країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ГС «НОРТ», ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ) та ТОВ «Юніверсум-2000», яке є власником мережі туристично-інформаційних центрів в м. Києві, метою якої є реалізація суспільно важливих проектів розвитку туризму в столиці України, відродження традицій та історичної пам’яті українського народу. Угодою засновано Історико-Краєзнавчий Клуб "Витоки" (https://www.facebook.com/vytoky.klub/)


bottom of page